"Jacky Lafon richt enorme schade aan"

Jacky Lafon veroorzaakt een rel in de media met uitlatingen over haar eigen boek 'De naakte waarheid', dat eerder deze maand verscheen. Lafon beweert dat uitgeverij Lampedaire haar heeft misbruikt. De uitgeverij neemt deze aantijgingen niet.

jrosquin

Jacky Lafon schopt wild om zich heen. In een tv-blad en in het Eénprogramma Villa Vanthilt vertelt ze dat haar eigen boek vol leugens staat.

Uitgeverij Lampedaire zou gemaakte afspraken niet hebben nageleefd. Zo zou Lafon nauwelijks de tijd hebben gekregen om correcties aan te brengen en zouden correcties in het boek niet zijn doorgevoerd. Passages die ze had geschrapt, zouden toch zijn verschenen. Ook verscheen een voorpublicatie in Dag Allemaal en dat was volgens Lafon tegen de afspraken.

Laster en eerroof

Volgens uitgeverij Lampedaire is er echter wel degelijk een contract waarin expliciet is opgenomen dat de uitgeverij voorpublicaties in magazines mag doen. De uitgever schermt met 20 uur bandopnames van gesprekken die bewijzen dat er geen leugens in het boek staan.

Lampedaire is geschokt door de uitlatingen van Lafon en overweegt om gerechtelijke stappen tegen haar te nemen wegens laster en eerroof. Een burgerlijke procedure om een schadevergoeding te eisen is ook een mogelijkheid. "De schade die de actrice heeft aangericht, te groot", aldus de uitgever.