Verplichte avondopening voor autokeuring nog altijd niet geregeld

Vanaf 1 september moeten autokeuringscentra twee avonden per week open zijn. Maar met nog amper twee werkdagen voor de boeg is het nog altijd onduidelijk op welke dagen en uren dat moet gebeuren.

kscherpenberg

In februari reageerde de socialistische bediendenvakbond BBTK nog heftig op de plannen van staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe (CD&V) om de autokeuringscentra op zaterdagen open te houden. Schouppe beloofde akkoord te gaan met een tariefverhoging, op voorwaarde dat de keuringscentra hun dienstverlening zouden verbeteren.

Afspraak via internet

Uiteindelijk werd besloten de keuringscentra twee avonden per week open te houden, zodat autobestuurders niet langer een dag vrijaf moeten nemen om hun wagen te laten keuren. Daarnaast komt er een ombudsman om klachten rond de autokeuring en het praktische rijexamen te behandelen. Tot slot wordt het eveneens mogelijk om via het internet een afspraak te maken.

"Het enige wat ik kan zeggen, is dat donderdag onze centra ‘s avonds open zullen zijn”, vertelt Willem Van Broeckhoven, directeur van Autoveiligheid nv, het bedrijf dat verschillende keuringscentra heeft in Limburg en Antwerpen. “Meer informatie zal spoedig volgen.”

FiVR

Meer over Etienne Schouppe