thumbnail: null
thumbnail: null

Genk Europees uitgeschakeld na 4-2-verlies in Rijsel

Racing Genk is er niet in geslaagd om te kunnen stunten in de laatste voorronde van de Europa League. Genk had tot op het uur nog een beetje uitzicht op verlengingen, maar een tweede doelpunt van Rijsel gaf de Limburgers de doodsteek. Het laatste halfuur was er teveel aan en het werd nog 4-2 voor de thuisploeg.

jrosquin

De opdracht voor Genk was allesbehalve eenvoudig. Om door te kunnen stoten naar de groepsfase moesten de mannen van Hein Vanhaezebrouck minstens twee doelpunten scoren op het veld van de ploeg van Eden Hazard, nadat de heenmatch werd verloren met 1-2.

Genkse hoop laait op

Na nauwelijks elf minuten werden de Genkenaars al met de neus op de feiten gedrukt. Na een knappe één-twee tussen Aubameyang en Gervinho kwam de bal terecht bij De Melo, die het leer maar voor het intikken had.

De hoop op kwalificatie leek helemaal verloren, ook al omdat Genk nauwelijks over de middellijn kwam. Na 23 minuten viel er dan toch een verrassing uit de lucht. Pudil werd neergelegd binnen de 16 meter. Barda zette de strafschop om en zo stond Genk opeens op één doelpunt van verlengingen.

Fouten afgestraft

De 1-1 leek de Genkenaars vleugels te geven, want plots boden ze Lille aardig weerwerk. Die hoop hield nog stand tot op het uur, maar na slecht uitverdedigen van Joneleit werd de droom helemaal doorprikt. Dumont kreeg de bal in de voet en knalde de 2-1 snoeihard binnen.

De kopjes gingen naar beneden bij Genk en de blauwwitten moesten de kelk nog tot op de bodem ledigen. Nauwelijks een kwartier later stond het al 4-1 na doelpunten van Belg Eden Hazard en Tulio De Melo, die ook al het eerste doelpunt voor zijn rekening nam.

Eerredder

Racing kon zich niet meer opladen om nog iets uit te richten en kwam zelfs nog met tien man te staan na een tweede gele kaart voor Pudil. Töszer kon het leed echter nog een beetje verzachten door er enkele minuten voor tijd nog 4-2 van te maken.

De goal kon echter niet voorkomen dat de korte Europese campagne uiteindelijk op een sisser uitdraaide.

Scheidsrechter: Gianlucca Rocchi.

RIJSEL: Butelle - Emerson, Plestan, Cabaye, Chedjou, Debuchy (51' Balmont), Dumont, Mavuba (79' Vandam), Aubameyang, De Melo, Gervinho (62' Hazard).

RACING GENK:Verhulst - Daeseleire, Hubert (67' Cornelis), Joneleit, Ngongca, Camus (74' Ogunjimi), Pudil, Toth, Tözser, Barda (46' De Bruyne), Koita.

Doelpunten: 11' De Melo 1-0; 24' Barda 1-1; 59' Dumont 2-1; 70' Hazard 3-1; 72' De Melo 4-1; 85' Tözser 4-2.

Gele kaarten: 15' Cabaye; 16' Daeseleire; 68' Pudil.

Rode Kaarten: 83' Pudil (tweemaal geel).