4 Belgen op 5 blijven ook op vakantie bereikbaar voor job

Maar weinig Belgen zonderen zich tijdens hun vakantie helemaal af van het thuisfront. Vier Belgen op vijf blijven ook tijdens hun verlof bereikbaar voor hun werk. Dat blijkt uit een Europese online enquête van uitzendbedrijf StepStone.

jrosquin

Nauwelijks 21 procent van de Belgische werknemers is niet bereikbaar vanop hun vakantieplek. Bijna de helft van alle Belgen (45%) checkt zelfs regelmatig zijn e-mails en blijft betrokken bij lopende projecten. 34 procent is enkel beschikbaar voor echt dringende zaken.

Moderne technologieën

Diezelfde trend is ook merkbaar in de andere Europese landen waar de enquête werd gehouden: Noorwegen, Zweden, Duitsland, Nederland en Denemarken. Denen (33%) en Nederlanders (31%) nemen het begrip vakantie nog net iets ernstiger dan de Belgen. Erg weinig Noren (12%) kunnen er dan weer ten volle van genieten.

Volgens StepStone zullen in de toekomst steeds minder Belgen helemaal zorgenvrij op vakantie kunnen vertrekken. Moderne technologieën als de Blackberry maken dat mensen zich nog moeilijk volledig kunnen afzonderen van het thuisfront.