Limburg beleeft toeristische topzomer

De toeristische sector in Limburg heeft er een ware topzomer opzitten. Dat blijkt uit een rondvraag door Toerisme Limburg bij Limburgse logiesuitbaters. Als verklaring wordt gekeken naar het zeer goede weer.

jrosquin

Driekwart van de hotels en andere overnachtingen zag het bezoekersaantal afgelopen zomer stijgen in vergelijking met de zomer van 2008. De bezettingsgraad van die overnachtingsplaatsen bedroeg ongeveer 70 procent. Het grote merendeel van die toeristen bleek uit West-Vlaanderen te komen.

Ook de fietsverhuurders hebben geen reden tot klagen. Zij verhuurden ongeveer 1,5 procent meer fietsen. Er waren naar schatting 3,5 procent meer fietsrecreanten, ofwel ongeveer 526.000.

Buitenactiviteiten

Watergebonden attracties als openlucht zwembaden en het Openluchtmuseum van Bokrijk profiteerden eveneens van het goede weer. Dat ging ten koste van indooractiviteiten als Plopsaland Indoor, dat het bezoekersaantal dan weer zich krimpen.

De logiesuitbaters zijn eveneens hoopvol gestemd over de herfstmaanden september en oktober. Voor die perioden lopen de reservaties ook al vlot binnen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio