Door doodrijder gedagvaard koppel vrijgesproken

Voor de politierechtbank van Mechelen is het koppel dat twee kinderen verloor in een ongeval, maar werd aangeklaagd door de aanrijdende bestuurder, vrijgesproken.

ssimons

Op 26 juli vorig jaar eindigde het familiegeluk van Daniël Vermeiren en zijn vrouw Lesley Cornand abrupt, toen hun monovolume op een kruispunt van de Mechelse Ring (R6) werd gegrepen door een auto. Op dat moment waren de verkeerslichten op het kruispunt defect. Ina (1) en haar broertje Thibo (9) overleefden de klap niet.

De bestuurder van de aanrijdende wagen, een bejaarde man, verleende bij het ongeval geen voorrang.

"Gedeeltelijke verantwoordelijkheid"

De bejaarde man dagvaardde het koppel echter zelf. Volgens hem hadden de ouders gedeeltelijke verantwoordelijkheid in de dood van hun kinderen, omdat de sluiting van de gordel van het kinderzitje van Ina slecht functioneerde en omdat Thibo te groot was om nog op een verhoogkussen te zitten.

De politierechter geeft de man echter de volle schuld; hij is beschuldigd van onopzettelijke doding. Hij krijgt 3 maand met uitstel, een boete en een rijverbod. Hij kan wel nog in beroep gaan.

De ouders wordt niets ten laste gelegd. Zo konden ze geen weet hebben van de slijtage aan de gordel.

"Opgelucht"

"We zijn opgelucht met dit vonnis. We zijn zo blij dat we zijn vrijgesproken", aldus het koppel. "Maar laat ons tegelijk een oproep doen: laat je kinderen niet los in de wagen zitten, want je ziet wat er kan gebeuren."