Geen enkele priester wil baby's uit driehoeksrelatie dopen

Frederik Turpyn en diens echtgenote Elsje Swannet uit Rumbeke houden er een driehoeksverhouding met Elsjes vriendin Charlotte op na. Voor de drie geen probleem, maar voor de buitenwereld wel; zo wil geen enkele priester de twee kinderen die Frederik verwekte, dopen.

ssimons

Op twee maanden tijd werd Turpyn tweemaal vader. Hij kreeg een dochter met zijn echtgenote en een zoontje met Charlotte. De drie wonen in harmonie onder hetzelfde dak.

"Toen mijn vrouw gevoelens voor Charlotte kreeg, besliste ik om met haar door te gaan en haar die relatie te gunnen", zegt Turpyn in de Persgroep-kranten. "Maar ik kreeg ook gevoelens voor Charlotte en zij begon mij ook graag te zien. Sinsdien leven we in een driehoeksverhouding, seksuele relaties inbegrepen."

Doop

Zowel Elsje als Charlotte raakten zwanger, maar nu wil geen enkele priester de twee kinderen, Wolf en Yoko, dopen. Ook bij Rent a Priest kreeg het drietal nul op het rekest. "Jammer, want die organisaties prediken graag verdraagzaamheid en roepen om de haverklap dat elk kind een kind van God is."