De nieuwste make-uptrends

Trendy voor de dag komen vergt niet veel van je budget. De juiste make-up helpt je al aardig op weg. Wij zetten de belangrijkste make-uptrends voor 2010 op een rijtje!

mgeysmans

Deze winter gaat alle aandacht naar de wimpers, althans de onderste wimperrand. Oogschaduw en oogpotlood maken van het onderste ooglid plots een echte eye catcher. Let er wel op dat je niet te ver onder de wimperrand komt, anders krijg je donkere kringen. Een laag mascara opent de blik trouwens meer dan een streepje oogpotlood.

Lippen

De mond wordt kleurrijker dan ooit. Tweekleurige lippen zijn enorm hot. John Galliano, Christian Dior en Emanuel Ungaro deden het al voor op de catwalk. Wil je het thuis zelf proberen? Smeer dan de donkerste tint op je bovenste lip en de lichtere tint op de onderlip. De donkere kleur geeft je mond meer expressie, terwijl de lichtere tint iets sensueels heeft, net alsof je iets te lang gekust hebt.

Je teint moet niet langer matter dan mat zijn. Een vleugje glans op de juiste plaatsen is helemaal hip. Zorg er echter wel voor dat je de glans enkel op de uitstekende punten van je gezicht aanbrengt: de neusvleugels, net boven de appeltjes van de wangen en vlak onder de wenkbrauwen.

Goud

Deze winter draait alles rondom goud- en honingtinten. De kleuren zijn in zoveel verschillende tinten verkrijgbaar dat je zowel een geschikt kleurtje voor de bleke huid als de donkere huid vindt. Bij M.A.C. vind je een heel honing-assortiment.

Foto: M.A.C.

Niet te missen