Citroën licht doek van de DS3

Citroën heeft de DS3 onthuld. De wagen kan vanaf het autosalon van Frankfurt worden besteld.

ssimons

De wagen heeft opvallende kenmerken: een 'zwevend' dak, een spoiler in de vorm van een haaienvin die de gordellijn van het koetswerk extra dynamiek bezorgt en, zijdelingse luchthappers met ledverlichting die de voorkant een eigen look bezorgen.

Het geavanceerde dashboard (met een combinatie van drie conische wijzerplaten), de dicht bij de bestuurder opgestelde besturingselementen, de lage rijpositie en de omhullende zetels geven het gevoel in een cockpit te zitten.

Personaliseren

De DS3 bestaat in een veelvoud van uitvoeringen die iedereen naar eigen believen kan creëren. Op het vlak van het exterieur zijn zowel het dak, het koetswerk, de behuizing van de achteruitkijkspiegels als de wielen personaliseerbaar en maken ze van de DS3 een auto die het imago van de koper uitstraalt.

In het interieur kunnen de dashboardstrook, de knop van de schakelpook en nog heel wat andere elementen in talrijke kleuren, stoffen of materialen worden uitgevoerd. En wie daar nog niet tevreden mee zou zijn, kan nog altijd een keuze maken uit verschillende vernieuwende personaliseringsthema's, die bepaalde levenswijzen en trends weerspiegelen.

De klant heeft de keuze uit 5 krachtige en heel verdienstelijke Euro V-motorisaties:

- 2 HDi FAP-motoren met een vermogen van 110 en 90 pk. - 3 benzinemotoren met de THP 150, de VTi 120 en de VTi 95.

In de gemengde cyclus liggen de uitstootniveaus van de HDi FAP-motoren systematisch onder 115 g/km - waarbij een van de motoren zelfs 99 g/km haalt. Bij de benzinemotoren liggen de waarden tussen 136 en 160 g CO2 per km.

Er is ook aan de veiligheid gedacht: ESP en 6 airbags zijn standaard, alsook ABS, de Elektronische Remkrachtverdeling (REF) en de Noodremhulp (AFU).

Meer over Autogids