Het weer voor donderdag 27 augustus

Donderdag is het tijdens de eerste uren van de dag nog helder. Vanuit het westen schuiven wolkenvelden echter traag dichterbij. Vanmiddag wordt het wisselend bewolkt. Waarschijnlijk blijft het overal helemaal droog. Het is warm met maxima rond 25 of 26°C.

rweytjens_fr

Vrijdag wordt het wat minder warm met temperaturen die nog oplopen naar waardes in de buurt van 22°C. Er komen vrij veel wolken voor maar op de meeste plaatsen blijft het opnieuw droog. De kans op een lokale bui is het grootst in het noorden tijdens de eerste uren van de dag. Er waait een vrij krachtige westenwind met rukwinden tot 50km/h.

Zaterdag is het meestal droog maar een enkele bui is niet geheel uitgesloten. Het wordt even nog wat frisser met minima in de buurt van 10°C en maxima rond 20 of 21°C. We zijn de laatste tijd verwend geweest want dit zijn eigenlijk de normale waardes voor de tijd van het jaar.

Zondag komt er opnieuw meer ruimte voor de zon en blijft het overal droog. Na een frisse start met minima net beneden 10°C klimt de temperatuur namiddag op naar 21 of 22°C.

Maandag wordt een zonnige en warme dag met maxima tot 26°C, in de Kempen mogelijk zelfs 27°C.

Voor dinsdag hangt alles af van de timing van een onweersstoring. Bereikt deze ons pas tegen de avond (berekening Europees model) dan wordt het nog een mooie en zeer warme dag met maxima rond of zelfs boven 30°C. Bereikt deze ons echter al rond de middag (berekening Amerikaans model) dan wordt het minder warm en dus ook een zeer wisselvallige dag. Hoe later de onweersbuien arriveren hoe heviger ze kunnen zijn.

Vanaf woensdag wordt het dan normaal Limburgs zomerweer met maxima rond 21°C en nu en dan een bui.

Ruben Weytjens

Niet te missen