"Het wordt een hele klus om hem weer op te lappen"

Het ongeval waarbij een bakje losschoot uit een kermisrups, zindert nog na in Mol-Sluis. Vooral bij de families van de slachtoffers, die zich al bij al nog gelukkig prijzen.

ssimons

Een van de karretjes van de ‘rappe rups’ op de kermis kwam dinsdag plots los en werd in het publiek gekatapulteerd. Vader Jurgen Hus (41), dochtertje Evelien (3,5) en neefje Martijn (11) raakten gewond, net als Fleurtje Berghmans (7) die stond toe te kijken. De drie kinderen raakten licht gekwetst, de toestand van Jurgen Hus was meteen zeer ernstig.

“De eerste onderzoeken gaven ons gelukkig meteen goede hoop op herstel”, vertelt zijn vrouw Petra Huysmans. “Er waren geen inwendige bloedingen en hersenletsel werd uitgesloten. Een van zijn nekwervels is gebroken, maar niet verschoven, dus er is geen sprake van verlamming.”

“Wel heeft Jurgen verschillende breuken in het gezicht en hoofd, dus het wordt een hele klus om hem netjes op te lappen."

Polsbreuk

Martijn Hus (11) zat samen met zijn nonkel en nichtje in het karretje. Hij liep een polsbreuk en verscheidene schaafwonden op, zijn kin werd gehecht en enkele tanden staan los.

Nele CAEYERS