Maasmechelse biker trouwt Stephanie Planckaert

“Ge zijt toch zeker dat het ene pastoor is?” Zelfs Eddy Planckaert, nochtans niet gemakkelijk van zijn stuk te brengen, viel bijna van zijn stoel toen Biker Bherke uit Maasmechelen helemaal in het leer op zijn ronkende motor arriveerde om dochter Stephanie te trouwen. Vanavond is de trouw te zien in ‘De Planckaerts’ op vtm.

Stephanie Planckaert (20) en Christopher Timmerman (23) trouwden op 18 juli zonder pottenkijkers. Het verslag van hun trouwfeest moet de apotheose worden van het twaalfde seizoen van ‘De Planckaerts’, dat vandaag afloopt op vtm.

De kerkelijke trouw vond plaats in de tuin van het Château de Resteigne, in de buurt van Rochefort. Omdat de lokale priester weigerde om het huwelijk buiten zijn kerk te voltrekken, werd Albert Willems (52) uit Opgrimbie, beter bekend als Biker Bherke, opgetrommeld. Willems is werknemer van Ford Genk, maar ook de oprichter van de Belgische tak van de religieuze motorclub Bikers for Christ.

Bijbel

“Ik heb vroeger een paar keer in ‘Recht van Antwoord’ gezeten en ben wel eens aan bod gekomen in ‘Koppen’ en bij Marcel Vanthilt. Ik denk dat de programmamakers zo bij mij zijn terechtgekomen”, zegt biker Bherke.

Hij doet wel vaker huwelijken, maar benadrukt dat hij geen priester is. “Ik ben een biker en een aanhanger van de Evangelische Kerk. Ons geloof valt onder het christendom, maar hecht meer belang aan de Bijbel. Wij kennen geen priesters, wel voorgangers. Ik heb voor Stephanie en Christopher gewoon een huwelijksdienst gedaan, maar hun trouw is niet geldig voor de katholieke Kerk. Nu, als mensen met hun hart openstaan voor God, zijn ze ook getrouwd voor God.”

Geen vlekkeloze trouw

D

e trouw van christopher en Stephanie verliep niet bepaald vlekkeloos. En niet alleen omdat er naar een nieuwe priester moest gezocht worden. ‘s Morgens haalde de politie de gammele schoolbus van Francesco uit de bruidskaravaan. De papieren bleken spoorloos en dus mocht de bus niet verder. De getuige werd dan maar door de politiecombi naar het gemeentehuis gebracht.

Wat u vanavond niet op tv ziet, is dat Christopher het ook nog aan de stok kreeg met een fotograaf van het weekblad Story. Die kwam plaatjes schieten terwijl de Planckaerts de foto’s van hun trouwfeest exclusief verkocht hadden aan Dag Allemaal. Bij de schermutseling raakte het fototoestel beschadigd. Uiteindelijk ging de plechtigheid met een half uur vertraging van start.

Joos MEESTERS

‘De Planckaerts’, vtm, 20 uur


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio