Nieuw leven voor schipperscafeetje

In de Breese kanaalkaai hebben horeca-ondernemers Roger en Willy Weyns samen met uitbater David Abeck het oude schipperscafeetje bij het water in ere hersteld. Op de plek waar vroeger scheepslui stopten om tol te betalen, kunt u nu verpozen tijdens een fietstochtje.

Broers Roger (42) en Willy (41) Weyns hebben met z’n tweeën al meer dan een halve eeuw horeca-ervaring. Onder meer Café Van Gogh en Bistro 58 in Hasselt zijn projecten van de gebroeders Weyns. Drie jaar geleden startten ze in Bree - op de plek waar ze vroeger woonden en hun vader een oorlogsmuseum uitbaatte - met Het Pakhuys. Voor de uitbating deden ze een beroep op David Abeck (28). “Deze nieuwe zaak, het Tolhuys, ligt perfect in het verlengde van het Pakhuys”, vertellen Roger en Willy. “In het Pakhuys kan je heerlijk tafelen, het Tolhuys leent zich uitstekend voor het fietstoerisme.”

“Het Tolhuys is een echt volks fiets- en eetcafé”, zegt uitbater David Abeck. “Onze ambitieuze keukenbrigade brengt kwaliteit op je bord: van een verzorgd belegd broodje tot een heerlijke pot mosselen. We zijn bovendien erg gezinsvriendelijk.”

Het drietal heeft nog plannen met het Tolhuys. “Momenteel kunnen we groepen tot 80 personen ontvangen in een tentpaviljoen aan de achterkant van de zaak”, luidt het. “Nog voor het eind van het jaar komt er een oranjerie met een dakterras.”

PaBr


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio