“Met een koffietje op de bus wachten”

Een broodjeszaak in de schaduw van de belangrijkste Hasseltse busopstap aan het Kolonel Dusartplein: zakenpartners en vrienden Ellen Baldewijns en Jan Heeren kwamen 6 maanden geleden op dat idee ,en vandaag is ‘Delicious’ al open voor het publiek.

“Ik had op dat moment geen echte baan en Jan was uitgekeken op zijn job. Eén goed gesprek leerde dat we misschien wel samen onze schouders onder dit concept konden zetten en voilà: Delicious was geboren”, vertelt Ellen.

Ellen kent het vak wel, want zij heeft een horecaverleden. “Maar ik was het beu om gecommandeerd te worden”, lacht ze. “Ik wil best keihard werken maar nu doe ik dat tenminste voor mijn eigen portemonnee."

"Ik werkte in de bakkerij-fabriek, maar dat was niet echt mijn ding”, start Jan zijn deel van het verhaal. “Dus zijn we op zoek gegaan naar een pand, dit stond leeg, en ik heb de verbouwing quasi helemaal zelf gedaan. En nu mogen de klanten komen.”

“Zodra de scholen weer open gaan, zal dat absoluut geen probleem zijn”, verzekert Ellen. “Maar we willen graag iedereen over de vloer krijgen. Zo pal tegenover de bushalte een kop koffie drinken terwijl je op de bus wacht, is toch leuker dan daar in de kou te staan. Bovendien kan je hier allerlei lekkere dingen proeven, van broodjes tot pasta, van croques tot salades. En alvast een tip: onze ‘Chicken Delicious’ of de ‘Bacon Delicious’ zijn echte aanraders.”

DJ


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio