“Kinderkamers van top tot teen”

“Het is mijn vak altijd weer nieuwe dingen te zoeken”, zegt interieurarchitecte Kristel Hendrickx. “En een lifestylewinkel voor kids en juniors bestaat hier nog niet.”

En dus begon ze haar eigen zaak met gordijntjes en behang, origineel speelgoed en andere creatieve spullen. Kristel richt ook zelf kinderkamers in.

Ze studeerde af aan het Sint-Lucas in Brussel en was al een tijdje aan de slag als interieurarchitecte. “Net zoals mijn man Peter”, zegt ze.

Die leerde ze kennen op school. Het koppel woonde een tijd in Leopoldsburg en vestigde zich enkele jaren geleden in Zonhoven. “Ik heb altijd graag een winkeltje willen beginnen, net zoals mijn grootmoeder Hélène”, zegt ze. “Want die had een dorpswinkel met stoffen. Met mijn gordijntjes op maat verkoop ik nu ook stoffen”, lacht ze. In het midden van de winkel prijkt een kast die ooit nog in de winkel van haar grootmoeder stond.

Kristel is afkomstig van Kapellen, maar ziet zichzelf voor altijd in Zonhoven blijven. “Eigenlijk wil ik hier nooit meer weg”, zegt ze. “We hadden hier bijgebouwd om meer plaats te hebben voor kantoren. Maar die plaats wordt nu ingenomen door de winkel.” En op de bovenverdieping van haar zaak heeft ze een showroom. “Daar zet ik kinderkamers, tot in de puntjes ingericht. En niet altijd dezelfde natuurlijk, nu eens avontuurlijke kamers voor jongens en dan weer romantische voor meisjes.”

WiVa


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio