Veel volk op opening H&M in Sint-Truiden

De opening van een nieuw filiaal van H&M in Sint-Truiden heeft gisteren meteen veel volk op de been gebracht.

Ruim 10 jaar heeft het geduurd voordat het oude Fortis-bankgebouw - voorheen de ASLK - in de Luikerstraat te Sint-Truiden een nieuwe bestemming kreeg. Een aantal verplichtingen die op het beschermde gebouw rustten, waren telkens weer de oorzaak dat de huuronderhandelingen afsprongen.

Beste straat

Uiteindelijk was het de internationale kledingketen H&M die de huurovereenkomst ondertekende en er een nieuw filiaal van maakte. “Wij hadden Sint-Truiden in onze expansiestrategie opgenomen als middelgrote winkelstad, maar het winkelpand ontbrak nog. Wij kiezen altijd voor de beste winkelstraat en de beste ligging, en dit pand voldoet aan die eisen”, zegt Marianne Nerinckx, persverantwoordelijke bij H&M.

1.600 m²

De winkeloppervlakte is 1.600 vierkante meter. Het is de 64ste winkel in België en Luxemburg. Het is ook het eerste filiaal waar alles op de gelijkvloerse verdieping zit, en waar het nieuwe inrichtingsconcept ‘Family Store’ is toegepast. Geen lange kledingrekken, maar aparte sfeervolle boetiekjes ingericht volgens de doelgroep. 15 personeelsleden vormen samen het verkoopsteam”, zegt Nerinckx nog.

JCr


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio