Zondag dan toch geen dialectmis in Werm

Het door de gemeente betoelaagde samenlevingsopbouwproject Straffe Toeren dat dit weekend feest in Werm, doet het zondag 30 augustus zonder geplande dialectmis.

Het ontbijtconcert van zangkoor Horlecante begint nu om 10.30 uur in een feesttent op het voetbalplein.

De dialectmis was gepland om 10 uur. De mis werd aangekondigd in diverse van of door de gemeente betaalde publicaties, en tot dinsdag ook op de gemeentelijke website. Straffe Toeren–voorzitter Robby Holsteen over het afstel: “De pastoor was er niet zo voor te vinden, en dan hebben we het maar gelaten.”

Pastoor Tobac geeft meer uitleg. “Er zijn vaste afspraken met de beschikbare mensen om in het weekend missen te kunnen houden op de geplande uren en plaats, in de kerken. Dat is een hele organisatie, en het is echt noodzakelijk ons daar strikt aan te houden. De dialectmis was een idee van een cultuurambtenaar en zou moeten plaatsvinden op een ander uur én buiten de kerk. Op mijn alternatief voorstel voor een gebedsviering in het dialect zijn ze niet ingegaan. Ik vernam dat men evenmin rond raakte met de dialectvoorbereiding. Ik vind het alvast positief dat de mensen van Straffe Toeren zich inzetten voor Werm, en we hebben afspraken dat ze ook mee een viering verzorgen begin 2010.”

FrPe


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio