Vrijdag beslissing over verkoop school aan dokters

Op de gemeenteraad van morgen wordt beslist of de oude gemeentelijke jongensschool onderhands verkocht wordt aan het consortium van ‘Huisartsen Kortessem-centrum’.

Die willen er een gezamenlijk medisch centrum. De oppositiefracties CD&V en Democratie 2000 hebben bezwaren, en vinden de verkoopsprijs van 132.300 euro te laag.

Zij verwijzen naar recente gelijkaardige verkopen van panden in het centrum, die meer opbrachten. Ze vinden ook dat een onderhandse verkoop het algemeen belang schaadt en begrijpen niet dat de gemeente systematisch haar eigen patrimonium verkoopt aan derden. “Een gezamenlijke dokterspraktijk kan ook elders in de gemeente.”

Prijs

De meerderheid van open VLD en sp.a willen de verkoop vrijdag wel goedkeuren, zegt dienstdoend burgemeester Willy Claes (sp.a): “Een gezamenlijke dokterspraktijk in het centrum heeft veel voordelen voor de inwoners: de medische dienstverlening is nu continu gewaarborgd. Alles wordt ook sterk gemoderniseerd: door bijvoorbeeld de medische dossiers op computer te zetten, wordt de hulpverlening beter. Ze moeten zelf ook minder administratie doen, dankzij een gemeenschappelijk secretariaat. Zo kunnen de dokters meer tijd besteden aan de contacten met de patiënten. Er zal ook samengewerkt kunnen worden met bijvoorbeeld vroedvrouwen en diëtisten, én er kan in Kortessem opnieuw een plek komen voor Kind en Gezin. Nu moeten de mensen met kleine kinderen daarvoor nog naar Borgloon.”

Over de lage prijs zegt Claes dat die is vastgelegd op basis van een officieel schattingsverslag. “Door deze onderhandse verkoop wordt het algemeen belang zeker niet geschaad. De financiële middelen die uit de verkoop worden verkregen kunnen immers gebruikt worden voor de verbetering van bijvoorbeeld de gebouwen van het Kortessems gemeentelijke onderwijs.”

FrCr

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio