“Het is een leuke hobby”

Wie kwam, zag en overwon bij de dames tot B-15 bij Sporta Herk-de-Stad? Saartje Vannerum. Vroeger was ze een vaak geziene tennisspeelster op Limburgse tornooien, maar dit seizoen heeft de 22-jarige Halense haar tornooideelnames beperkt tot een minimum. “Slechts vier tot nu toe. Ik speel nog één tornooi, een dubbeltornooi in Tessenderlo.”

Het zegt veel over haar beleving. Het ‘moeten’ is duidelijk uit de stal gehaald. “Tot mijn vijftiende, zestiende heb ik volle petrol gegeven in het tennis. Die intensiteit kruipt in je kleren. Uiteindelijk krijgen je studies de voorrang en besef je dat tennis niet levensbepalend is”, zo kijkt ze terug.

Saartje Vannerum, die vorig jaar afstudeerde als bachelor in de toegepaste psychologie, koos bewust voor de dames 5-reeksen in de tornooien. “Ik heb in de winter de trainingsarbeid serieus teruggeschroefd naar één uurtje per week. Zonder trainen gaat het niet, dus voor mij geen dames 1-tornooien om in de eerste ronde weggespeeld te worden door goed getrainde en hoger gerangschikte speelsters. Naast het sportieve heb ik andere prioriteiten in het tennis gelegd. Als minitennisbegeleidster geef ik ook les op tenniskampen.”

De bij Paal aangesloten speelster heeft het over een andere boeg gegooid. “Ik leg de lat niet meer zo hoog. Amusement, pure fun, een leuke hobby betekent tennis momenteel voor mij. Het gezellige, het sociale primeert nu. Op het gemakje een gezellig terrasje doen na de wedstrijd en bijpraten met tennisvrienden en -kennissen. Zalig!”

Blijkbaar wierp die mentaliteit goede vruchten af, met winst op TC Sporta. “Ik stond er heel ontspannen een balletje te kloppen. Als ouderdomsdeken, want zo bekijken die jonge, aanstormende talenten je wel eens, heb ik het er helemaal niet slecht van afgebracht. Maar als de winnaarsmentaliteit eenmaal de kop weer opsteekt, ga je automatisch voor de zege.”

Gert SILLEN


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio