Bocholt overweegt schadeclaim

Arm Belgisch voetbal. Anders kun je het Bocholtse wedervaren van gisteren niet omschrijven. Nauwelijks twee uur voor Bocholt zich wou opmaken voor de verre trip naar Virton, rolde een fax van de KBVB binnen: ‘De partij tegen Bleid is afgelast’.

Even de feiten. Bleid, dat vorig seizoen de promotie naar derde klasse vierde, kreeg snel te horen dat de accommodaties niet beantwoorden aan de vereiste normen. De club lichtte daarop de komende tegenstanders in dat alle thuiswedstrijden op het terrein van reeksgenoot Virton betwist zouden worden. Mooi niet dus.

Beheerraadslid Rik Stefani van Bocholt kon er niet om lachen. “In de begeleidende nota stond dat het bestuur van Bleid wel onderhandeld had met het gemeentebestuur van Virton, maar niet met de voorzitter van de club. Het vervolg laat zich raden. Virton trok naar de rechter die in kortgeding Bleid de toegang tot het speelveld ontzegde op straffe van 10.000 euro per wedstrijd. Logisch dus dat de club de partij tegen ons en die van zondag tegen Peruwelz af te gelasten. Dit is een pure schande. Spelers en begeleiders hebben een vrije dag moeten nemen en de club had een bus en een etentje vastgelegd. We beraden ons over hoe we de geleden schade kunnen recupereren.”

Ook trainer Vanhemel was niet mals. “Ook op sportief vlak toont dit nog maar eens waarmee we in ons landje bezig zijn. Als je als derdeklasser niet weet waar je zal spelen en daarvoor zelfs matchen moet omzetten (de bekermatch tegen Antwerp van zondag ll), hoor je niet in die reeks thuis. Ik ben benieuwd welke straf men voor deze farce uit zijn hoed gaat toveren.”

EdSt


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio