Ex-collega's houden reünie voor 20.000 Philips-werknemers

Vijf vrouwelijke ex-collega’s van Philips Hasselt organiseren op 11 september een reünie voor alle werknemers die ooit in de fabriek gewerkt hebben. “Het moet een gezellige avond worden waar ze met hun ex-collega’s kunnen praten over die goede oude tijd bij de Philips.

De vijf vrouwen Ilse Arnou, Annemie Lemmens, Nicole Clemens, Liset Bellefroid en Kirsten Derhaeg doen het in de eerste plaats om de droevige verjaardag van de sluiting te herinneren. “Het is dit jaar vijf jaar geleden dat Philips de deuren sloot. Dat was voor veel mensen onbegrijpelijk. Bij Philips werken was hetzelfde als werken voor de staat, werd gezegd. Wie er aan de slag ging, bleef er tot aan zijn pensioen”, zegt Liset Bellefroid. “Nog steeds spreken mensen ons aan over de Philips. En regelmatig komen we ex-collega’s tegen. Die zeggen dan altijd hetzelfde: het was een fijne tijd. Er hing een losse sfeer. We hebben hard gewerkt, maar ook even hard gelachen”, zegt Ilse Arnou.

Refter

Op 11 september om 20 uur organiseert het vijftal een grote reünie in de voormalige refter van de Philipsfabriek. “Veel ex-werknemers hebben nog een nauwe band met Philips. Iedereen hing hier goed aan elkaar, net één grote familie. Naar onze schatting komen er 500 mensen opdagen, maar iedereen is welkom, zowel bedienden als arbeiders.”

Iedereen wil zeggen, alle 20.000 werknemers die ooit in Hasselt bij Philips gewerkt hebben. De dames beseffen dat het een overrompeling kan worden. “Bedoeling is dat de mensen die avond nog eens met hun ex-collega’s oude koeien uit de gracht kunnen halen. Wist je bijvoorbeeld dat er veel huwelijken zijn ontstaan tussen collega’s?”, zegt Bellefroid.

Deelname aan de reünie kost 10 euro aan de kassa. “Dat geld gebruiken we voor de huur van de refter en drank. Hoe meer mensen er komen, hoe meer drankjes we ze kunnen aanbieden”, aldus Bellefroid. Geïnteresseerden worden verzocht hun komst aan te kondingen via onderstaand e-mailadres.

RD

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio