Serieverkrachter slaat meteen toe na vrijlating uit gevangenis

Een twintigjarig meisje uit Stekene is vorige week op een beestachtige manier verkracht in Belsele (Sint-Niklaas). De dader had vijf jaar geleden op precies dezelfde plaats al een 19-jarig meisje verkracht. De politie kon Christoph B. uit Sint-Niklaas dinsdag oppakken na een ware klopjacht. De 29-jarige man was nog maar net vrijgelaten uit de gevangenis.

kscherpenberg

Tussen september 2003 en januari 2004 randde hij al vier jonge meisjes aan en probeerde hij hen te verkrachten. Een 19-jarig meisje uit de Kleemstraat in Belsele werd toen ook effectief verkracht. Christoph B. kwam onlangs vrij.

Gouden Leeuw

Vorige week vrijdagavond was een 20-jarig meisje uit Stekene bij haar vriendje in de wijk Gouden Leeuw in Belsele. Rond middernacht nam ze de fiets naar huis. Normaal gezien rijdt haar vriend altijd mee met haar, maar deze keer had hij examens en moest hij nog veel studeren. Het meisje reed een paar honderd meter verder alleen de Colliestraat in, een donker en smal straatje waar alleen landbouwvoertuigen zijn toegelaten.

Plots dook er een man op uit het struikgewas. Hij sleurde haar van haar fiets en sloeg haar. Daarna knevelde hij het meisje, verdoofde hij haar en verkrachtte hij haar op een erg brutale manier.

Klopjacht

De politie van Sint-Niklaas startte onmiddellijk met een grote klopjacht naar de dader. Zaterdagochtend cirkelde een helikopter boven de wijk en de weilanden rond de Colliestraat. Het onderzoek richtte zich al snel op één hoofdverdachte: een jonge man die vijf jaar eerder op precies dezelfde plaats al een meisje had verkracht.

Meerdere pogingen

De voorbije weken kreeg de politie al verscheidene aangiften van pogingen tot verkrachting. Nu wordt duidelijk dat het allicht telkens om dezelfde dader ging. Hij zou vorige week ook onder meer een meisje hebben proberen te verkrachten aan de spoorwegpad tussen Sint-Niklaas en Belsele.

Joris VERGAUWEN

Meer over Sint-Niklaas