Racing Genk verliest in eigen stadion met 1-2 van Lille

Print
Racing Genk verliest in eigen stadion met 1-2 van Lille

Racing Genk verliest in eigen stadion met 1-2 van Lille

Racing Genk heeft in de heenmatch van de laatste voorronde voor de Europa League donderdagavond met 1-2 verloren van Lille.

Bij Genk was Ogunjimi (buikspieren) voldoende hersteld, hij zat voor het eerst bij de selectie. João Carlos, die de voorbije dagen met zijn knie sukkelde, was fit genoeg om te spelen.

Na veertig minuten spelen waren het de bezoekers die via Dumont de 0-1 op het bord brachten. Genk dus op achterstand de kleedkamer in, niet het scenario dat de Limburgers voor ogen hadden.

Na de rust werd het nog erger voor Genk: Vittek scoorde de 0-2.

Genk uitgeteld zou je denken, maar de thuisploeg kon meteen nieuwe moed putten toen Töszer amper een minuut later de 1-2 scoorde. Beide ploegen kwamen daarna niet meer tot scoren.

Uitdoelpunten

Genk moet nu volgende week naar Lille. Het behoudt kans op plaatsing voor de Europa League, hoewel de twee uitdoelpunten van de Fransen wel eens doorslaggevend kunnen gaan blijken. Genk zal alleszins uit een ander vaatje moeten gaan tappen.

Als Racing zich ten koste van Lille kan plaatsen, stoot het meteen door naar de groepsfase. Er volgen dan mogelijke affiches als AS Roma, Valencia, Aston Villa en Galatasaray. Maar eer het zover is, zal Genk eerst dus nog komaf moeten maken met Lille.

Scheidsrechter: Genov (Bul).

RACING GENK: Verhulst, Anele, João Carlos, Hubert, Daeseleire (77' De Bruyne), Pudil, Tözser, Toth (77' Matoukou), Camus (60' Bakx), Koita, Barda.

LILLE: Butelle, Béria, Chedjou, Rami, Debuchy, Balmont, Mavuba, Dumont, Hazard (67' Obraniak), Gervinho, Vittek (80' Touré).

Doelpunten: 40' Dumont 0-1, 56' Vittek 0-2, 57' Tözser 1-2.

Gele kaarten: Hubert, Pudil, Tözser, Rami, Debuchy.

Rode kaarten: Geen.