GAIA geeft vijf slechtste dierentuinen België beter rapport

Print
GAIA geeft vijf slechtste dierentuinen België beter rapport

GAIA geeft vijf slechtste dierentuinen België beter rapport

GAIA heeft de volgens haar vijf slechtste dierentuinen van België een beter rapport gegeven. "Ze zijn op veel punten in regel met de wet sinds het zoorapport van vorig jaar", klinkt het bij de organisatie.

GAIA ging deze zomer na of de situatie in de vijf slechtste dierentuinen uit GAIA's dierentuinenrapport sinds 2008 verbeterd is. Aviflora in Ingelmunster, Familiepark Harry Malter in Heusden, de Olmense Zoo in Olmen en Crête des Cerfs in Bouillon gingen er volgens GAIA "redelijk of sterk op vooruit". Mont Mosan in Hoei bracht enkele verbeteringen aan, waarop GAIA aangedrongen had.

Vooruitgang

"Er is wel degelijk vooruitgang, maar ze zijn nog altijd niet helemaal in regel met de wet. GAIA wil duidelijke afspraken maken met deze dierentuinen – met Aviflora en Malter is dat al gebeurd - en vraagt meer en strenge controle aan minister voor Dierenwelzijn Onkelinx", klinkt het bij de dierenrechtenorganisatie.

"We zien nu dat deze dierentuinen zijn wakker geschud en meer aandacht (willen) besteden aan dierenwelzijn. Sluiting is niet meer aan de orde. Maar de eigenaars moeten de nog bestaande overtredingen absoluut wegwerken."