Pretpark verbiedt omhoog gestoken armen wegens zweetgeur

Print
Pretpark verbiedt omhoog gestoken armen wegens zweetgeur

Pretpark verbiedt omhoog gestoken armen wegens zweetgeur

Het Engelse pretpark Thorpe Park verbiedt bezoekers voortaan om hun armen omhoog te houden op de achtbaan. Het park wil zo geurhinder door zwetende oksels vermijden.

“Het is logisch dat mensen sneller zweten bij opwindende attracties. Boven de 25 °C ondervinden wij grote hinder van geurtjes die onacceptabel zijn. Er zijn al diverse klachten binnengelopen van ontevreden mensen”, vertelde de directeur Mike Vallis aan de Engelse krant Daily Mail.

Als maatregel plaatste het pretpark een aantal verbodstekens bij de attracties waarop staat: “Say no to B.O. (Body Odour)”. Ofwel “Zeg neen tegen lichaamsgeurtjes”. Parkbezoekers die het toch wagen hun armen in de lucht te steken, worden van de attractie gehaald of erger nog, uit het park gezet.

"Grappig"

In België wordt het probleem niet erkend. “We vinden het zeer grappig dat dit verbod er gekomen is. Ons lijkt dit zeer moeilijk te controleren. Als we mensen zien rondlopen zonder T-shirt spreken we hen aan, omdat dit niet beleefd is. Maar sprake van een verbod in verband met geuroverlast is er niet”, vertelt Caroline Crucifix, PR verantwoordelijke van Walibi.

"Belachelijk"

Ook in het pretpark Bobbejaanland hebben ze geen weet van dit probleem. Rudy Rasschaert, algemeen directeur van Bobbejaanland, vindt het verbod een vreemd concept: “Wassen ze zich dan niet in Engeland? (lacht) In Bobbejaanland is het het belangrijkste dat de mensen zich amuseren en veilig gedragen. Als deze maatregel dus genomen zou worden omwille van de veiligheid, lijkt me dat logisch, maar in dit geval is het ronduit belachelijk.”

Bert Beauprez en Jill Verlinden
© 2009 – De Overname/StampMedia