Vermiste kleuter dood aangetroffen, ouders ondervraagd

Print
Vermiste kleuter dood aangetroffen, ouders ondervraagd

Vermiste kleuter dood aangetroffen, ouders ondervraagd

Het jongetje van vijf, dat woensdagavond verdween in De Panne, is dood teruggevonden. Dat heeft het parket van Veurne bevestigd.

Het levenloze lichaam van de kleuter is aangetroffen in Franse wateren, een kilometer in zee. Eerder op de dag werd zijn bootje, waarmee hij aan het spelen was vlak voor zijn verdwijning, al gevonden. Wellicht is het kind verdronken.

Child Focus

Aan de Franse en Belgische kust werd met man en macht gezocht naar het kind. De moeder ging eerst zelf op zoek naar het kind. Pas twintig minuten later waarschuwde ze de ordediensten.

Boten en helikopters werden ingezet om het wateroppervlak af te speuren. Het strand werd uitgekamd van Bray-Dunes tot Koksijde.

Child Focus schoot ook meteen in actie en verspreidde affiches met de foto van het kind.

Onderzoek

Er komt een onderzoek van het parket naar het overlijden van het kind. Omdat het kind in Franse wateren gevonden werd, zit het onderzoek nu bij de Franse politie. Die ondervragen de ouders van het kind.

De onderzoekers stellen zich namelijk een aantal vragen. Zo zou de moeder pas na een uur de hulpdiensten gebeld hebben. Ze verklaarde ook dat ze in buurt van het bootje was gebleven, maar dat bleek niet te kloppen.

Indien de ouders iets ten laste wordt gelegd, zal er sprake zijn van schudig verzuim. Dat kan 8 dagen tot 2 jaar kosten en een boete van 650 euro.