Mama

S.O.S. inspiratie

Print
S.O.S. inspiratie

S.O.S. inspiratie

De deadline piept al om de hoek, maar de inspiratie lijkt maar niet te komen. We hebben allemaal wel eens een creatieve black out. Speciaal daarom zet She enkele tips op een rijtje om die creativiteit terug te winnen.

Soms is er niets meer nodig dan verandering van werkplek. Ga daarom even weg van je bureau en maak een korte wandeling of ga even ergens anders zitten. Bovendien helpt de lichaamsbeweging om je brein terug vol zuurstof te pompen.

Probeer de vraagstelling creatief om te buigen. Moet je een tijdsprobleem oplossen. Vraag je dan niet af: hoe zorg ik dat alles op tijd klaar is, maar stel jezelf de vraag: hoe kan ik ervoor zorgen dat ik vandaag 2 uur meer vrije tijd heb.

Associaties

Alle ideeën kunnen iets opleveren. Schrijf daarom elk klein ding, hoe belachelijk het soms ook klinkt, op. Wie weet helpt die ene idiote gedachte je wel om een geniale oplossing te vinden. Ook associaties kunnen handig van pas komen. Moet je een leuke slogan bedenken voor een nieuwe lijm? Bedenk dan even wat die lijm allemaal doet, en waar je aan denkt wanneer je het woord hoort, wat je meestal aan het doen bent wanneer je lijm nodig hebt etc.

Niet te missen