"Anderlecht hoort thuis in Europa League"

Print
"Anderlecht hoort thuis in Europa League"

Anderlecht hoort thuis in Europa League

Competitieleider Anderlecht heeft woensdagavond een voetballesje gekregen van Olympique Lyon (5-1). Manager Herman Van Holsbeeck trekt de enige juiste conclusie. "Ons niveau is niet dat van de Champions League, wel dat van de Europa League."

Na de 9 op 9 in eigen land en de indrukwekkende 5-0-overwinning tegen het Turkse Sivasspor, waren de verwachtingen hoog. "Dat moest ook", aldus Van Holsbeeck. "Je kunt hier niet aankomen als een geslagen ploeg. Dan ben je niet goed bezig."

Conclusies

"De snelheid van uitvoering lag tegen Lyon te hoog voor ons", aldus de manager aan Sporza. "Onze elf spelers moesten boven hun niveau uitstijgen, maar dat is niet gebeurd. We zijn het niet gewend om dit soort wedstrijden te spelen."

Van Holsbeeck vindt dat de nodige conclusies getrokken moeten worden uit deze nederlaag en dat de spelers zo snel mogelijk de knop moeten omdraaien voor de vierde speeldag van dit weekend.

Op de vraag of veel spelers nu niet willen vertrekken omdat de Champions League wellicht niet wordt gehaald: "Wie weg wil, moet eerst maar eens goed nadenken over wat hier gebeurd is."

Lees ook: Anderlecht mag Champions League vergeten na 5-1 verlies