Antwerps gezin vindt hond na vijf weken zoeken in Stokrooie

Print
Antwerps gezin vindt hond na vijf weken zoeken in Stokrooie

Antwerps gezin vindt hond na vijf weken zoeken in Stokrooie

Hasselt - Dagenlang hebben ze rondgereden in Limburg. Tientallen affiches hebben ze verspreid. Honderden mails verstuurd. Maar het heeft geloond. Vijf weken nadat hun hond Alino in Kuringen was weggelopen, kreeg de familie Schepers uit Mortsel maandag eindelijk het verlossende telefoontje. Alino werd teruggevonden in het Hasseltse Stokrooie en dat dankzij een oproepje op de Duizendpootpagina van Het Belang van Limburg.

“Zo’n zes weken geleden vertrokken we op vakantie naar Frankrijk en brachten we onze Alino naar de ouders van mijn man Koen, die in Kuringen wonen. Daar ontsnapte Alino op 14 juli uit de tuin”, vertelt Alino’s baasje Anick Van Thilo.

“Koens ouders startten meteen een zoektocht naar de hond, maar zonder resultaat. Om onze vakantie niet te veel te verpesten, hebben ze ons enkele dagen later opgebeld dat Alino spoorloos was.”

Geur

“Eens thuis hebben we tien dagen lang gezocht naar Alino”, zegt Anick. “Heel Kuringen hebben we doorkruist. Dag en nacht reden we rond. We hebben zelfs tientallen kledingsstukken van onszelf verstopt in Kuringen. Truien, broeken, hemden hebben we achter bomen en struiken gestoken in de hoop dat Alino op de geur zou afkomen. Maar ook dat leverde niets op.”

Uiteindelijk werd de hond opgemerkt door Jean della Faille de Leverghem, een jonkheer die in het Hasseltse Stokrooie een prachtig domein van ruim 100 hectare bezit. “Op mijn domein liep al enkele weken een Spaanse windhond rond”, zegt della Faille. “Ik had geen idee waar die vandaan kwam. Ik kon hem ook niet vangen, want hij was heel schuw."

Het beestje bleek negen kilo vermagerd. “Maar op wat tekenbeten en blauwe plekken na is hij kerngezond”, zegt Anick. “Wij zijn die meneer della Faille enorm dankbaar. En Alino, die voelt zich ondertussen weer helemaal thuis.”

Koen SNOEKX


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio