Badeend heeft drukbezocht rouwregister op Facebook

Hasselt - Bijna 850 fans van de grote badeend, die in de nacht van maandag op dinsdag door onbekenden werd vernield in Maasmechelen en sindsdien plat op het water ligt, hebben al ingetekend op een speciaal in het leven geroepen rouwregister.

“De badeend is dood”, treurde Jan Boelen, artistiek directeur van Z33, gisteren in deze krant. Fan Andy Pieters, zelf Maasmechelaar richtte prompt de facebookpagina ‘In Memoriam...de eend’ op, vergezeld van een heus overlijdenskaartje. Voorlopig zijn het vooral Maasmechelaren die een teleurgesteld berichtje achterlaten voor het ter ziele gegane beest.
“Typisch, dat zoiets in Maasmechelen moet gebeuren”, reageert ook oprichter Andy. “Die eend lag zo lang in Hasselt, aan de Versuz, en daar gebeurde er niets. Maar ik heb het rouwregister niet uit boosheid opgericht: het is eerder voor de lol”. Vandaag kan duidelijk worden of de badeend, een kunstwerk van de Nederlander Florentijn Hofman, nog uit de dood kan verrijzen. De eend wordt uit het water gehaald, de firma Koenen Air Inflatables komt de schade opmeten.

AnSm


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio