Brandweer rukt uit voor feestje Regi en Koen Buyse in Lommel

Brandweer rukt uit voor feestje Regi en Koen Buyse in Lommel

Brandweer rukt uit voor feestje Regi en Koen Buyse in Lommel

Lommel - De brandweer van Lommel en de politie rukten gisteren rond 16 uur uit met een duikteam en een helikopter voor een vliegtuigcrash in de buurt van de Blauwe Kei.

Buurtbewoners hadden gezien hoe een paramotor tuimelingen maakte en vervolgens leek te crashen in het water. Het ging echter om een stunt van de Waalse piloot Thomas De Dorlodot (24) die daar samen met Regi Penxten, Koen Buyse en Tom Helsen te gast was op een barbecue bij het water.

De Dorlodot is een professionele acrobatische piloot met naam en faam. “Ik maakte tijdens een vluchtje enkele acrobatische figuren”, vertelt hij. “De hulpdiensten stonden hier snel. Wel een geruststelling, indien ik echt gevallen zou zijn. Maar ik heb contact gehad met mijn federatie en op vlak van licenties en toestemming was alles wel in orde. Mijn excuses aan de geschrokkenen en ordediensten.”

Vergunning

De politie van Lommel onderzoekt nog of de piloot wel degelijk alle vergunningen had om zijn tuimelingen boven Lommels grondgebied uit te voeren. De stuntpiloot was te gast op een feestje dat de manager van Regi Penxten op een privaat terrein aan de waterkant van de plas had georganiseerd.

De Dorlodot maakt zich op voor een nieuwe stunt. “Volgende week reis ik af naar Pakistan voor een wereldrecordpoging met een hoogtesprong van de meer dan 8.000 hoge berg Nanga Parbat”, vertelt hij. Misschien eerst de brandweer verwittigen.

Geert VAN BAELEN

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio