Gemeente onderzoekt woonbeleid

Lanaken - Het gemeentebestuur wil een overzicht krijgen van alle problemen die te maken hebben met wonen in de gemeente. Daarom trekt het 30.000 euro uit voor een lokaal woonbeleidsplan.
Burgemeester Guido Willen: “In dat lokaal woonbeleidsplan wordt alle informatie over wonen in Lanaken op een rij gezet. Dat is nuttig om een globale visie op lange termijn te vormen.”
De dienst Wonen en andere interne en externe diensten zitten ook met enkele belangrijke vragen, waarop het woonbeleidsplan een antwoord zal geven.
“Door de hoge huur- en koopprijzen is het voor velen moeilijk om in Lanaken een huis te huren of te kopen. Wij willen weten hoe we aan die problematiek tegemoet kunnen komen, rekening houdend met de verschillende gezinsgroottes. Bij het opmaken van een woonproject moeten we ook weten aan welke type woningen er behoefte is op welke plaats en voor welke doelgroep, rekening houdend met onder meer de woningdruk vanuit Maastricht en omgeving”, motiveert de burgemeester.

Vergrijzing
“We beschikken in Lanaken ook over enkele recreatiegebieden waar permanente bewoning niet is toegestaan. Toch zijn er veel mensen die daar permanent wonen. Hoe kunnen we deze problematiek best aanpakken?”, aldus nog Willen. Door de toenemende vergrijzing ten slotte moet er een evenwicht gevonden worden in vraag en aanbod van aangepaste woningen en serviceflats. Een studiebureau heeft de opdracht intussen toegewezen gekregen.

Sylvester HOUSEN


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio