Kempense muzikant in Filippijnse cel na dood vrouw

Noël Schellekens uit Vosselaar is in zijn woonplaats op de Filippijnen opgepakt na beschuldiging van moord op zijn pas bevallen vrouw. De man ontkent met klem en zegt dat alles draait rond de eis van zijn schoonfamilie om het kindje te mogen houden.

jrosquin

De 33-jarige basgitarist roept zijn onschuld uit en riep via vrienden op om de Belgische pers in te lichten over het onrecht.

Zijn vrouw Chiela overleed op 9 augustus en volgens Schellekens vertelde zijn schoonfamilie aan de familie dat de man Chiela had vergiftigd en hun pasgeboren dochtertje Liv had vergiftigd.

Schellekens woont al een paar jaar in Dapa, een afgelegen eilandje op vier uur varen van Surigao del Norte, op het Filippijnse eiland Mindanao. Na een vakantie werd hij halsoverkop verliefd op een Filippijnse. Hij verhuisde naar de Filippijnen en trouwde er. Op 23 juli beviel de echtgenote van Schellekens van zijn kind.

Moeilijke zwangerschap

Via zijn vrienden liet Schellekens weten dat zijn vrouw enkele weken na de geboorte van hun kind overleed aan een hartstilstand. Het was een erg lastige bevalling waarbij hun baby via een keizersnede werd geboren. De vrouw leed aan een te hoge bloeddruk.

"Na haar dood kwam de familie het kind opeisen. Eerst met een paar familieleden, daarna met het halve dorp. Via de politie kon dat worden vermeden. Het kind heeft trouwens een dubbele nationaliteit: Belgisch-Filippijns", aldus Noëls broer Lowie.

Verblijfsvergunning

Van de Belgische ambassade in Manilla kreeg Noël Schellekens daarop de raad met zijn kind naar hoofdstad Manilla af te reizen om de gespannen sfeer in zijn dorp te ontvluchten. Maar op de kleine luchthaven van Surigao werd hij door de immigratiediensten gearresteerd. Zijn verblijfsvergunning bleek niet in orde. Hij werd opgesloten, het kindje wordt opgevangen door een sociaal assistente.

De advocaat van Schellekens hoopt dat er snel schot komt in de zaak en dat de man zijn kind mee naar België zal kunnen nemen.

Marc HELSEN

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer