Elektronisch jongerenfestival groeit uit tot topper

Elektronisch jongerenfestival groeit uit tot topper

Elektronisch jongerenfestival groeit uit tot topper

Peer - In Wijchmaal werken tientallen jongeren zich uit de naad om een wei aan de Dijkerstraat in te richten als festivalterrein.
Nu zaterdag 15 augustus vindt er de derde editie van Moodstock plaats. Een vriendengroep begon 3 jaar geleden met dit festival met elektronische muziek. Met deze editie hopen ze met behulp van een extra tent over de 4.000 bezoekers te gaan.

“Bij de eerste editie waren we met een drietal vriendengroepen - hangjongeren als je wil - die eens ‘iets’ op poten wilden zetten. Dat werd een festival met alle mogelijke varianten aan elektronische muziek. In dit land zijn dit soort festivals zeldzaam. Zelfs Nederlanders zakten hiervoor af naar Peer. Ondertussen zijn we één grote groep die hiernaartoe werkt ”, vertelt Gunnar Deckers (24).

De eerste editie trok 2.000 liefhebbers van ‘beats’ en ‘grooves’. “Vorig jaar waren er dat al iets meer dan 3.000. En ja, we zijn ambitieus en hopen nu op minstens 4.000 bezoekers. Dan zitten we écht bij de ‘groteren’, hé. Aan de tenten GrooveYard en Electric Circus voegen we dit jaar een wit exemplaar toe: Casa_Blanca. En er is voor de eerste keer een camping. We hebben ook enkele internationale namen kunnen strikken, onder wie de Duitse Oliver Hunteman.”

De jongeren zetten het festival op poten met de steun van de stad Peer en de provincie. Zaterdag komen nog eens 100 vrijwilligers en sympathisanten helpen. Ook dit jaar zijn de buren niet vergeten. “Zaterdagnacht zullen ze onvermijdelijk wakker liggen van de geluidsoverlast. Daarom nodigen we hen vrijdag vanaf 20 uur uit om op het terrein gratis te genieten van fuifmuziek en Tony en de Hangmatten.”
Zaterdag openen de deuren om 12.45 uur. Tickets: 10 euro in voorverkoop, 12 euro aan de kassa.

GVB

www moodstock.be

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio