"Het gehuil van de vader ging door merg en been"

Daniëlle Meulders heeft zaterdag in Vosselaar haar dochterje Lies van 3,5 jaar versmacht en zichzelf nadien verhangen. Vader Bart Huybs vond hun lichamen. “Zijn gehuil was verschrikkelijk”, zegt een buurman. Wat Daniëlle bezield heeft, is voor iedereen een raadsel.”

ghouben

De jonge vrouw, die nog maar enkele jaren met Bart Huybs in de villa in Vosselaar woonde, doodde haar dochtertje Lies op de slaapkamer en liet het lichaampje daar achter.

Een autopsie in Leuven bracht zondag de precieze doodsoorzaak nog niet aan het licht. Het gerecht gaat er evenwel van uit dat het kind werd versmacht met een kussen. De moeder, een verpleegster, beroofde zich nadien van het leven door zich in het tuinhuis te verhangen.

Gehuil

De jonge vader trof de twee lichamen aan toen hij zaterdagavond rond 19 uur thuiskwam. Hij had de hele dag op een sportmanifestatie gezeten. Hij verkeerde in shock na de lugubere ontdekking.

“Ik hoorde ‘s avonds plots heel luid geroep”, vertelt buurman Jef Devocht. “Ik had net de garagepoort opengezet omdat het zo warm was. Het was echt een erbarmelijk gehuil. Hij riep telkens hetzelfde, opnieuw en opnieuw. Het was duidelijk geen ruzie, want ik hoorde alleen de stem van de man. Zijn gebrul ging echt door merg en been.”

Aanleiding?

De autopsie moet begin deze week nog uitsluitsel geven over het tijdstip waarop moeder en dochter gestorven zijn.

Een duidelijke aanleiding voor de wanhoopsdaad is er niet. Het koppel dertigers had de dag voordien nog ruzie gehad, maar het is niet zeker dat er een rechtstreeks verband is.

Altijd goeiedag

De buren kunnen niet begrijpen wat er precies gebeurd is. “Het waren heel vriendelijke mensen die altijd goeiedag zeiden als je hen zag”, zegt overbuur Jan Depeuter.

Een andere bewoner van de straat Berkenmei vult aan: “De vrouw was altijd joviaal en opgewekt. Je moest al heel snel zijn als je haar voor wilde zijn om je hand op te steken. Wat nu is gebeurd, is verschrikkelijk. Zij is de laatste van wie je zoiets zou verwachten.”

Rallyrijder

Bart Huybs is een bekend figuur in Vosselaar en omgeving. Hij is rallyrijder. Een jaar na zijn start in 1993 werd Bart al Belgisch rallycrosskampioen.

Hij werd tijdens het weekend door zijn familie opgevangen. Die krijgt op haar beurt steun van de dienst slachtofferhulp.

Hans OTTEN Marc HELSEN

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer