40 000 bierviltjes uit binnen- en buitenland

Print
Bocholt - Julien Schuurmans heeft om en bij 40 000 verschillende bierviltjes uit binnen- en buitenland geklasseerd. "Een bierviltje wordt vandaag in allerlei soorten en maten geleverd. Meestal zijn de viltjes bedrukt met reclame voor bier of een andere drank. Maar de biervilt producerende industrie is inventiever zodat elke vorm van promotie op een bierviltje kan," vertelt Julien.

Het verzamelen van bierviltjes begon bij zijn zoon. "Maar hij haakte af en ik heb zijn hobby overgenomen. Het is een winterhobby, de zomerdagen gebruik ik om bierviltjes te verzamelen. In begin ging ik rommelmarkten af op zoek naar bierviltjes," zegt Julien.
Ondertussen had de verzamelmicrobe hem goed te pakken. 40 000 bierviltjes uit heel wereld, uit Brazilië en Australië, maar ook uit de omliggende bierlanden Nederland en Duitsland. "Voor viltjes uit overzeese gebieden mag ik rekenen op vrienden. Kopen doe ik niet, wel ruilen."
Julien is bijzonder trots op de viltjes van de Belgische brouwerijen, sommige brouwerijen bestaan zelfs niet meer. "12 tot 14 000 Belgische bierviltjes zitten in mijn archief. De speciale Bocholter Sezoens viltjes of de viltjes van Opitter en deze van Cristal Alken en Maes. Expo 58 en oudere bierviltjes van voor de oorlog dat zijn de echte verzamelitems."
Zo bezit Julien ook een reeks viltjes met wapenschilden en dorpsgezichten. "Ik bezoek nog wel eens rommelmarkten en beurzen. Ooit betaalde je daar 1 frank voor vier viltjes, vandaag gaan die prijzen tot 1 euro per stuk. Ook het internet maakt de markt van de bierviltjes kapot. Kopen is niet meer haalbaar, daarom verkies ik ook om te ruilen. Op die manier help je andere verzamelaars om hun verzameling uit te bouwen," besluit Julien.
Wie interesse heeft of wil ruilen kan Julien contacteren: 0478/521662

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio