Brits koppel sterft van de honger op gestolen jacht

Print
Brits koppel sterft van de honger op gestolen jacht

Brits koppel sterft van de honger op gestolen jacht

Een Brits koppel dat in 2006 dood werd teruggevonden op een gestolen jacht, blijkt ten onder gegaan zijn aan hun hebzucht. “Het licht gaat uit in mijn hart. We hebben al vier weken niets meer gegeten”, schreef Sharon Arthurs-Chegini in haar dagboek dat in het jacht werd teruggevonden.

Sharon Arthurs-Chegini (46), een binnenhuisarchitecte, en haar vriend Peter Clarke (49), een financieel adviseur, stalen het jacht Skipper VI in Portugal. Ze waren op de vlucht voor de Britse politie, nadat ze beschuldigd werden van diefstal van een ander jacht in een haven in het Engelse Cornwall. Hun levenloze lichamen werden in september 2006 teruggevonden op de Skipper VI, voor de West-Afrikaanse kust van Senegal. Door de verregaande staat van ontbinding kon de doodsoorzaak niet bepaald worden.

Urine

Uit het dagboek dat Sharon Arthurs achterliet, blijkt nu dat het koppel de hongerdood vond. “Het licht gaat uit in mijn hart”, schrijft ze. “We hebben in vier weken niet meer gegeten.” Het koppel probeerde zich volgens het dagboek in leven te houden door zeewater en hun eigen urine te drinken.

SofVa