"Dokter dwong 12-jarige Prince te kijken hoe vader Michael stierf"

Print
"Dokter dwong 12-jarige Prince te kijken hoe vader Michael stierf"

Dokter dwong 12-jarige Prince te kijken hoe vader Michael stierf

"Conrad Murray, Michael Jacksons privé-dokter, deed Prince Michael, de 12-jarige zoon van de zanger, toekijken terwijl hij diens vader probeerde te reanimeren." Dat beweert plastisch chirurg Steven Hoefflin.

De politie heeft elke seconde van de laatste twaalf uur van het leven van Michael Jackson gereconstrueerd, zo zeggen de nabestaanden van de op 25 juni overleden zanger.

Volgens plastisch chirurg Steven Hoefflin, een vriend van de familie, hebben getuigen gezien hoe dokter Murray Jackson elke avond via een infuus Propofol toediende. "Een medicijn dat niet door een niet-anesthesist zou toegediend mogen worden."

In slaap gevallen

"Naar mijn mening is de dokter op de bewuste avond van Jacksons dood in slaap gevallen, terwijl het infuus nog liep."

Volgens Hoefflin was Jackson al twee uur dood toen hij in het ziekenhuis aankwam. Dokter Murray dwong Prince Michael (12) toe te kijken bij de reanimatie van diens vader.

"De familie heeft me gezegd dat Murray er zich zeker van maakte dat Prince Michael begreep hoe reanimatie werkt en dat hij deze procedure correct uitvoerde. Volgens de nabestaanden was dit bedoeld om een familielid te tonen dat hij alles deed om Jackson weer tot leven te wekken."

Bed

"Volgens mij wist Murray dat Michael al dood was. Ik denk dat dat ook de reden was waarom hij hem op het bed liet liggen, in plaats van op de grond, zoals dat hoort bij reanimatie."

Hoefflin zegt dat de jonge Prince Michael de gebeurtenissen als "verschrikkelijk en erg traumatiserend" heeft ervaren.