Revor trekt zich terug uit wielerteam maar laat toppers niet vallen

Print
Revor trekt zich terug uit wielerteam maar laat toppers niet vallen

Revor trekt zich terug uit wielerteam maar laat toppers niet vallen

Revor stopt als hoofdsponsor van Revor - Jartazi, het team van onder meer Erwin Vervecken. “We kunnen geen geld blijven pompen in een team waar steeds financiële problemen opduiken”, klinkt het. “Maar we zoeken een oplossing voor de renners.”

Revor was twee jaar lang titelsponsor van het gelijknamige veldritteam. De ploeg van manager Jeroen Vanderspinnen dook twee jaar geleden het veldritwereldje in, en wist dit seizoen met Erwin Vervecken een topper binnen te halen. De ex-wereldkampioen won prompt twee Wereldbekerveldritten in het blauw-witte shirt. In het voorjaar ging het team ook op de weg aan de slag, als Revor - Jartazi.

Sprookje voorbij

Maar al snel doken de eerste geruchten over financiële problemen - “door de schuld van een derde sponsor”, verklaarde men toen - op. Daardoor werd onder meer ploegleider André Tummeleer aan de kant geschoven en zochten een hele resem wegrenners andere oorden op of hingen ze de fiets aan de haak.

Nu lijkt het sprookje definitief voorbij. Revor trekt zich terug als sponsor. “Door het aanhoudende amateurisme van het ploegmanagement op financieel vlak”, klinkt het bij de slaapspecialist. “We hebben altijd onze verplichtingen nagekomen en investeerden tot driemaal toe extra budget om de ploeg boven water te houden, maar dat mocht niet baten. We hebben nu geen andere keuze, ook al betreuren we deze gang van zaken. We kunnen niet blijven investeren in een ploeg waarvan het management de wielersport niet serieus neemt.”

Uit eigen zak

Profs Erwin Vervecken en Jan Soetens hoeven zich schijnbaar niet meteen zorgen te maken. “We leven mee met de renners en zoeken naar een oplossing op korte termijn”, zegt Jan Maes, gedelegeerd bestuurder van Revor. Revor zou renners als Vervecken en Soetens waarschijnlijk uit eigen zak verder gaan betalen, zodat de twee niet meteen voor hun job hoeven te vrezen.

Voor de meerderheid van de rest van de ploeg lijkt het verhaal minder goed af te gaan lopen. Meer dan waarschijnlijk wordt het team onder curatele geplaatst en moeten de renners die niet door Revor zelf opgevist worden, op zoek naar een nieuw team.

SiLa