Lemond heeft twijfels over prestaties Contador

Print
Lemond heeft twijfels over prestaties Contador

Lemond heeft twijfels over prestaties Contador

Alberto Contador (Astana) won donderdag in Annecy met groot overwicht de laatste tijdrit van de Ronde van Frankrijk en niets lijkt nu nog een tweede eindzege in de weg te staan. Gewezen Tour-winnaar Greg Lemond heeft echter zo zijn twijfels bij de prestaties van de Spanjaard. De Amerikaan suggereert zelfs dopinggebruik.

Lemond citeerde in zijn column voor de Franse krant Le Monde inspanningsfysioloog Antoine Vayer. Die beweert dat de inspanningen van Contador op de klim naar Verbier het menselijke oversteeg. Hij zou zo hard zijn gegaan dat hij normaal gezien te weinig zuurstof zou hebben gehad, maar dat was niet zo.

Fuentes

Donderdag kreeg Contador op een persconferentie enkele vragen over de manier hoe hij zuurstof opneemt. Meteen wilde hij een andere vraag. Heeft hij dan toch iets te verbergen?

Het is niet de eerste keer dat El Pistolero in verband wordt gebracht met doping. Enkelingen beweerden dat de Spaanse kampioen in het tijdrijden klant was van de Spaanse dokter Fuentes, die heel wat renners bloeddoping toediende. Bovendien reed hij ooit voor 'onzuivere' ploegen zoals Once en Liberty Seguros.

Alles over de Ronde van Frankrijk op onze overzichtspagina