Natascha Kampusch heel vaak in horrorhuis ontvoerder

Print
Natascha Kampusch heel vaak in horrorhuis ontvoerder

Natascha Kampusch heel vaak in horrorhuis ontvoerder

Het Oostenrijkse meisje Natascha Kampusch spendeert weer heel wat tijd in het huis, waar ze jarenlang gevangen werd gehouden door ontvoerder Wolfgang Priklopol. Dat schrijft het Oostenrijkse blad News.

Kampusch kocht het huis vreemd genoeg in 2008. Nu gaat ze er regelmatig poetsen. Ze heeft er zelfs nieuwe stoelen en een zonnescherm geplaatst. “Ze is vaak hier. Ze zit in de tuin en leest of slaapt wat,” vertelt een buurman.

Verwerkingsproces

Psycholoog Michael Thiel meent dat Kampusch een goede stap heeft gezet door weer terug te keren naar het huis. “Mensen die zo´n trauma hebben doorgemaakt als Natascha, moeten dat eerst verwerken. Doordat ze in het huis verblijft, het poetst en verandert, zegt ze onbewust tegen haar ontvoerder: ‘je hebt geen macht meer over mij! Kijk, ik richt je huis in zoals ik dat wil.’ Daarmee sluit ze het verleden af,” aldus Thiel in Bild.

Het is nog niet duidelijk of Kampusch het huis ook effectief wil gaan bewonen. In 1998 werd ze ontvoerd op weg naar school. Ze was toen tien jaar oud. Bijna negen jaar later kon ze ontsnappen. Priklopil pleegde vervolgens zelfmoord.