Ontsnapte Brugse gevangenen spoorloos

Print
Ontsnapte Brugse gevangenen spoorloos

Ontsnapte Brugse gevangenen spoorloos

De drie gangsters die donderdagavond per helikopter ontsnapten uit de gevangenis van Brugge zijn nog altijd voortvluchtig. Ook de gecarjackte wagen werd nog niet teruggevonden.

"De federale politie onderzoekt verscheidene pistes naar de drie ontsnapte gevangenen", meldt de woordvoerder van het parket van Brugge. "Ze worden actief opgespoord, maar meer details kan ik momenteel niet geven."

Twee gijzelaars

Het gaat om de zware criminelen Mohammed Johry, Abdel Had Kahjary Mulloul en Ashraf Sekkaki. Het trio wist donderdag te ontsnappen uit de gevangenis van Brugge met een gekaapte helikopter. Een van hun handlangers werd achtergelaten. De politie pakte de man op en ondervroeg hem.

Na de helikoptervlucht landden de criminielen nabij de E40 in Aalter. Vervolgens hebben de gangsters een auto gecarjackt en een benzinestation overvallen. Ze lieten twee gijzelaars, de helikopterpiloot en de vrouwelijke chauffeur van de wagen, gaan.

Ashraf Sekkaki

Topgangster Ashraf 'de schrik van de flikken' Sekkaki (foto) uit Mechelen vormde samen met Majid Kasmi de beruchte AXA-bende die bankfilialen overviel.

Sekkaki ontsnapte eerder al uit de gevangenis van Turnhout om opnieuw gewapende overvallen te plegen.

Lees ook: Topcrimineel Sekkaki geobsedeerd door ontsnappen
Lees ook: Drie gangsters met heli bevrijd uit Brugse gevangenis
Lees ook: Helipiloot: "Cipiers kwamen maar niet opdagen"
Lees ook: Gevangene zwaaide met vuurwapen naar heli
Lees ook: "Geen geld om alle binnenplaatsen te beveiligen"