Elektronische zone 30-borden Kwaadmechelen werken niet

Print
Ham - De elektronische zone-30-borden rond de scholen van Kwaadmechelen hebben volgens de omwonenden nog nooit gewerkt. Dat zegt gemeenteraadslid Paul Rutten (Open VLD). Het gaat om de borden in de Hoekstraat en in de Zandstraat.

“Als iemand binnen de zone 30 wordt bekeurd voor overdreven snelheid, kan hij zich beroepen op een gebrekkige verkeerssignalisatie”, zegt Rutten, die een oplossing vraagt voor het begin van het nieuwe schooljaar.

Schepen van verkeer Eddy Luyckx (sp.a-Groen!) kent het probleem. “We hebben ondertussen wel een vast verkeersbord in de Hoekstraat geplaatst zodat de zone 30 toch geldt. Als de elektronische borden niet werken moeten de mensen toch nog rekening houden met de vaste borden”, aldus Luyckx.

“Ook het gemeentebestuur zit verveeld met het feit dat de elektronische verkeersborden niet werken. De firma Elektriciteit en Mechanica Antwerpen (EMA) werkt voor het Vlaamse Gewest en moet de verkeersborden in orde brengen. Eén van de aannemers met wie het bedrijf samenwerkt, is er niet in geslaagd om de zone-30-borden naar behoren te laten functioneren. EMA heeft deze aannemer in gebreke gesteld. Wij kunnen nu enkel maar hopen dat EMA zo snel mogelijk voor een oplossing zorgt.” Zolang dit niet gebeurt, zullen de elektronische zone-30-borden in Kwaadmechelen niet oplichten.

DiMa

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio