Helipiloot verbijsterd: "Cipiers kwamen maar niet opdagen"

Print
Helipiloot verbijsterd: "Cipiers kwamen maar niet opdagen"

Helipiloot verbijsterd: Cipiers kwamen maar niet opdagen

"De man hield zijn pistool tegen mijn slaap en riep dat ik de helikopter op de wandeling van de gevangenis moest neerzetten. Ik weigerde eerst. 'Daar landen!', schreeuwde hij opnieuw. Het verbaast mij enorm dat er geen agenten of cipiers opdoken. We hebben zeker vijf minuten stilgestaan in de gevangenis."

Helikopterpiloot Ludwig Louwagie, de zaakvoerder van Heli Promotions in Diksmuide, getuigde vrijdagmorgen op Radio 1 over zijn rol in de ontsnapping van drie gangsters uit de Brugse gevangenis.

Wapen tegen hoofd

"Twee mensen, een man en een vrouw, hadden een helivlucht naar Brugge geboekt en betaald. Ze wilden naar eigen zeggen het Jan Breydelstadion zien."

"In volle vlucht haalde de persoon naast mij plots een pistool tevoorschijn. Hij hield het wapen tegen mijn hoofd en begon te roepen en te tieren. De man nam ook mijn hoofdtelefoon af, zodat ik geen alarmsignaal kon uitzenden."

'Daar landen!'

"Ik weigerde eerst om op de wandeling te landen en wilde het toestel naast de gevangenis van Brugge neerzetten. Ze wisten echter heel goed waar ze moesten zijn. 'Daar landen!', riep de man."

"Toen ik achterom keek, zaten er plots vier personen achteraan. Ik schreeuwde dat ik onmogelijk kon vertrekken met dat gewicht. Er moest iemand uit. De kidnapper is na een lange discussie uitgestapt."

Geen cipiers

"Het verbaast mij enorm dat er geen agenten of gevangenisbewakers opdoken. We hebben zeker vijf minuten stilgestaan op de wandeling van afdeling 1. Maar er kwam geen reactie, we stonden daar gewoon."

"Ik moest het toestel tenslotte neerzetten in een weide, vlakbij de E40 in Aalter. Daar probeerden de gangsters verscheidene wagens te stoppen. Ze zijn in een donkere auto gestapt en uit mijn zicht verdwenen."

"Ik had niet eens de tijd om bang te zijn, alles ging zo snel", aldus Louwagie.

Lees ook: "Geen geld om alle binnenplaatsen te beveiligen"
Lees ook: Topcrimineel Sekkaki geobsedeerd door ontsnappen
Lees ook: Gevangene zwaaide met vuurwapen naar heli
Lees ook: Ontsnapte gevangenen spoorloos

Foto: Helipromotions.be