Trotse Tia Hellebaut toont dochtertje Lotte

Print
Trotse Tia Hellebaut toont dochtertje Lotte

Trotse Tia Hellebaut toont dochtertje Lotte

Gisteren maakte Tia Hellebaut voor de eerste keer sinds haar bevalling - op een exclusief foto-interview met een weekblad na - tijd voor de pers. Met haar dochtertje Lotte op de arm.

Waarom moesten we anderhalve maand wachten?

“Een keizersnede mag je niet onderschatten. Zeker de eerste twee weken niet en met daar borstvoeding bovenop, geraak je niet meteen uitgerust. Nu ben ik het al wat beter gewend. Uiteindelijk is alles verlopen, zoals ik had verwacht. Die stuitligging maakte me niet echt ongerust.”

Een gouden olympische medaille of een dochter: niet te vergelijken?

“Absoluut niet. Ik heb ze allebei, maar dit is veel belangrijker dan welke medaille ook. Het vergelijkbare is alleen dat je lang naar iets toeleeft en dan is dat er ineens. Ik kon me geen leven zonder kinderen inbeelden en nu al helemaal niet meer. Dan pas begrijp je hoe graag je moeder je gezien heeft. Als topsporter heb ik mijn kinderwens moeten uitstellen. Niet dat ik de zwangerschap zelf zo leuk vond.
Sommige mensen zeiden: je zal je buikje nog missen. Wel, ik mis het helemaal niet. Ik kreeg ook te horen dat ik zo dik geworden was. Recht in mijn gezicht. Dat hoor je niet graag. Ik ben trouwens alweer 14 kilo kwijt. Ik kom uit een sporttak waar je heel weinig eet. Dat vergde een hele aanpassing, want je moet zorgen dat je baby niets tekortkomt.”

Leuke geschenken gekregen?

“Het leukste vond ik de gepersonaliseerde schoentjes van Asics, met haar naam en geboortedatum op. Die kan ze dragen als ze kan lopen.”

Komt er een tweede?

“Daar spreekt de vader in mee en Wim (Vandeven, haar partner, nvdr) heeft al een zoon en heeft er nu een dochter bij. Lotte lijkt op hem, maar ze heeft ook veel van mijn zus. Dat wroeten, alles willen zien, heel alert zijn en al sterk. Haar donkere haar heeft ze van mij, haar lange benen van mij en mijn moeder.”