Vakantie

Het weer voor vrijdag 24 juli

Print
Het weer voor vrijdag 24 juli

Het weer voor vrijdag 24 juli

Vandaag beleven we een zeer wisselvallige dag. We krijgen een afwisseling van wolken, opklaringen maar ook regelmatig buien boven Limburg. Sommige buien kunnen opnieuw gepaard gaan met onweer. De maxima bereiken een graad of 23. De wind waait matig tot soms vrij krachtig uit meestal westelijke richting.

Zaterdag begint de dag droog maar in de namiddag kunnen er verspreid toch weer een aantal buitjes vallen, vooral over het noorden van de provincie. Tussendoor krijgt de zon echter ook al wat meer ruimte waardoor het weerbeeld toch wel vriendelijker zal ogen dan de voorgaande dagen. De temperaturen lopen in de namiddag op naar ongeveer 23°C. De wind waait matig uit noordwestelijke richting maar zal in de loop van de avond helemaal gaan liggen.

Zondag blijft het dan overal droog met veel zonneschijn. Na een frisse start met minima rond 8°C wordt het uiteindelijk een aangename zomerdag bij maxima tot 25 of lokaal misschien wel 26°C. De wind doet het dan ook kalmpjes aan en kiest voor de zuidwesthoek.

Maandag kan het nog enkele graadjes warmer worden. Eerst krijgen we brede zonnige perioden alvorens in de namiddag een wolkenzone van west naar oost over de provincien trekt. Hier en daar kan er uit die wolken wel een buitje vallen al blijft het op de meeste plaatsen droog. De maxima zijn afhankelijk van de timing van de passage van de wolkenband en liggen tussen 26 en 29°C. De wind waait zwak tot matig en draait in de loop van dag van zuid naar west.

Dinsdag wordt het even een aantal graden koeler met maxima tot 23°C. Het is dan wisselend bewolkt en op de meeste plaatsen blijft het droog. Voor een lokale bui blijft de deur echter steeds op een kiertje staan.

Woensdag wordt het weer enkele graden warmer, is er vaak ruimte voor de zon en blijft het waarschijnlijk overal droog.

Niet te missen