Werknemer kringloopwinkel vindt 2.120 euro onder kast

Print
Werknemer kringloopwinkel vindt 2.120 euro onder kast

Werknemer kringloopwinkel vindt 2.120 euro onder kast

Medewerkers van de kringloopwinkel Rd4 in het Nederlands- Limburgse Kerkrade hebben een aardige vondst gedaan onder een oude kast. In een omslag die de eigenaar er destijds onder plakte, stak welgeteld 2.120 euro. “Ik dacht eerst dat het Monopoly-geld was”, zegt Kenneth Moesquit (54), die zijn vondst eerlijk meldde.

Het is uitzonderlijk dat spullen die aan de kringloopwinkel worden geschonken, nog verborgen schatten bevatten. Kenneth ontdekte de blauwe envelop toen hij de dressoir op een steekkar zette. “Die zat met tape aan de onderkant van de kast vastgeplakt. Ik grapte nog tegen mijn collega dat er vast geld in zou zitten.”

Studenten?

Toen Kenneth de omslag openscheurde, bleek dat ook daadwerkelijk het geval: allemaal biljetten van honderd en tweehonderd euro. “We kennen de eigenaars niet. Het kastje is maandag binnengebracht in de winkel. We noteren nooit persoonsgegevens. We hebben de politie ingeschakeld om de eigenaar te vinden, opdat we het geld kunnen teruggeven”, zegt directeur Wil Sijstermans van reinigingsdienst Rd4.

Mogelijk gaat het om drie jongens, wellicht studenten, ergens tussen de 23 en 28 jaar oud. Volgens het winkelpersoneel waren ze welbespraakt en vriendelijk. De jongens hoopten met het dressoir iemand anders blij te kunnen maken. De politie vreest dat veel mensen het geld willen opeisen. Maar zo eenvoudig gaat dat niet. De eigenaar moet details van de kast hebben. En in de kringloopwinkel denken ze de schenkers trouwens nog te herkennen.

Het geld wordt door de kringloopwinkel een jaar lang bijgehouden. Als zich tegen dan niemand meldt, mag de kringloopwinkel het geld zelf houden.

DDL/MaW