Promotoren Blauwe Boulevard betalen openbaar domein

Hasselt - De bouwpromotoren die in de toekomst nog woningen, kantoren of handelszaken aan de Blauwe Boulevard willen neerpoten, moeten vanaf nu meebetalen aan de aanleg van het openbaar domein.

“Een heel logisch gegeven”, vinden zowel burgemeester Herman Reynders als schepen van Openbare werken Michel Froidmont.

“De Blauwe Boulevard zorgt immers voor een flinke opwaardering van de omgeving, en dus stijgt de waarde van de eigendommen die er liggen aanzienlijk. Dat is zowel voor de promotoren als voor de toekomstige eigenaars een bijzonder goede zaak. Het stadsbestuur investeert bovendien veel geld in de inrichting van het openbaar domein bij de realisatie van de verschillende projecten. En dus vinden we het maar normaal dat de ontwikkelaars ook een stukje mee betalen voor de aanleg van straten en pleinen in de buurt.”

Bedragen
Het bedrag dat bijgedragen moet worden, is afhankelijk van de bestemming van het gebouw. Voor panden die als woonruimten dienen, bedraagt de ‘tussenkomst in de uitzonderlijke investering’ 20 euro per vierkante meter. Wie kantoor- of dienstenruimten bouwt, moet rekening houden met 30 euro per vierkante meter. Voor panden bestemd voor handel en horeca wordt die bijdrage vastgelegd op 40 euro per vierkante meter.

DJ

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio