“Onze verwenkoffie moet je proeven”

“Onze verwenkoffie moet je proeven”

“Onze verwenkoffie moet je proeven”

Beringen - Diedrik Jordens en Elise Leten, allebei 24, hebben niet geaarzeld om hun kandidatuur te stellen toen de stad Beringen De Kring, het vroegere gemeentehuis van Koersel, in concessie wilde geven. De jonge chef-kok uit Stal heeft daar ondertussen met hulp van familie een brasserie-restaurant uitgebouwd.

Diedrik volgde hotelschool in Herk-de-Stad. De stiel leerde hij eerst in Het Landerhuys in Stal, De Fakkels in Sint-Truiden en De Wijzerplaat in Heppen. “Daar kreeg ik als chef carte blanche. En zo kreeg ik de smaak te pakken om een eigen zaak te beginnen.”

Elise is opvoedster maar deed vakantiewerk in restaurants. “Zo hebben we mekaar leren kennen”, lacht ze. De Kring werd gebouwd tussen 1851 en 1854 als school en gemeentehuis.

Jarenlang hadden de vergaderingen van de gemeenteraad van de gemeente Koersel plaats in de school. “Dit prachtige gebouw heeft me altijd gefascineerd”, zegt Diedrik. “Het moet een restaurant worden waar iedereen zich thuis voelt. Voor de kinderen hebben we een springkasteel klaar staan en wordt een speeltuin aangelegd. In de winter is er een aparte rokersruimte waar sigaren, cognac en whisky aangeboden worden. Wat je zeker eens moet proeven is onze verwenkoffie met een zestal huisbereide zoetjes. Voor grotere feesten hebben we drie zalen ter beschikking, onder meer de trouwzaal en de burgemeesterszaal.”


RV

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio