“Voor energie zijn we onafhankelijk”

“Voor energie zijn we onafhankelijk”

“Voor energie zijn we onafhankelijk”

Hoeselt - Twintig jaar lang woonden Bart Lambrechts (47) en Marie-France Briers (41) op een appartementje in Bilzen. Sinds Pasen baten ze in Vrijhern Bed & Breakfast De Vrijheerlyckheid uit in een gerestaureerde vierkantshoeve uit 1831. Het gebouw is uitgerust met zonnepanelen, een warmtepomp en een jacuzzi en sauna.

“We ontdekten de hoeve tijdens fiets- en wandeltochten in de streek”, vertelt Marie-France. Bart groeide op op een boerderij en droomde ervan ooit in een vierkantshoeve te wonen. Het idee voor een B&B deden we op op reis in België en Frankrijk: rustig, ongedwongen en toch comfortabel verblijven.” Zelf trekken ze heel wat West-Vlaamse en Nederlandse toeristen aan.

“Onze troeven zijn de fruitstreek, het fietsroutenetwerk, Alden Biesen en toeristische shoppingcentra als Tongeren, Hasselt en Maastricht”, vertelt Bart. “Bovendien liggen we niet in een dorpskern, maar in een heel rustige uithoek. Daarnaast kunnen gasten gratis gebruik maken van een jacuzzi en sauna. In de twee meest luxueuze kamers is er ook een bubbelbad en stoomcabine. De naam Vrijheerlyckheid is een samentrekking. Een ‘heerlyckheid’ was vroeger een onafhankelijk gebied. En Vrijhern staat voor “Vrije heren” die leefden in zo’n heerlyckheid. Zelf zijn we onafhankelijk in ons energiegebruik. Zonnepanelen zorgen voor elektriciteit, de warmtepomp voor verwarming en het rietveld zuivert het afvalwater dat niet naar de riolering hoeft.”

FrPe


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio